Kunt u een uurtje online ondersteuning gebruiken? Direct afspraak maken

Nieuws

Home»Algemeen»Blog: Betrouwbaarheid applicatie

Blog: Betrouwbaarheid applicatie

Bij mijnrooster is de betrouwbaarheid van ons online planningsysteem een van de belangrijkste speerpunten. Wij zijn dan ook continu bezig met het verbeteren van mijnrooster, zodat de betrouwbaarheid wordt verhoogd. In onze ogen kan je via twee wegen bezig zijn met de soliditeit, namelijk:

  1. De applicatie, het planningsprogramma zelf
  2. De mensen achter de software

In deze blog zoomen wij in op hoe mijnrooster bezig is geweest met het verbeteren van de planningssoftware.

Degelijkheid van de Applicatie

De afgelopen tijd is door ons in kaart gebracht op welke processen wij onszelf kunnen verbeteren. Dit heeft geleid tot drie punten waarop wij vinden dat er verbetering plaats kan vinden.

Eigen server

Een van de speerpunten is de uitval van ons systeem. Het is niet te voorkomen dat het planningsprogramma af en toe offline is. Het belangrijkste is dat wij dit zoveel mogelijk proberen te beperken. De afgelopen periode zijn wij bezig geweest met het verkleinen van onze uitval. Hoe wij dit hebben gedaan?

Voorheen huurden wij onze servers bij hostingpartijen. Op den duur merkten wij dat deze servers onbetrouwbaarder werden. Daarom hebben wij servers gekocht die NEN en ISO gecertificeerd zijn. Het hebben van eigen servers heeft een aantal voordelen:

  • Meer capaciteit, waardoor wij meer data kunnen opslaan;
  • Meer rekenkracht, waardoor meer data tegelijk verwerkt kan worden;
  • Controleerbaar, wij hebben volledig de controle over wat er met onze servers gebeurd.

Doordat wij gebruik zijn gaan maken van onze eigen server is de tijd dat ons systeem eruit ligt gedaald naar 1 uur per jaar.

Programmatuur

Bij mijnrooster vinden wij dat de planningen realtime moet worden bijgewerkt. Zo kunnen planners binnen de organisatie elke mutatie gelijk zien. Dit is vooral nodig wanneer uw organisatie meerdere vestgingen heeft, waar vanuit wordt gepland. Een niet kloppende planning is namelijk funest voor de organisatie.

AVG

De afgelopen tijd hebben wij veel gehoord over de algemene vordering bedrijfsgegevens (AVG). Ook deze wet en regelgeving heeft invloed op de manier hoe wij omgaan met het planningsysteem. De invoering van de AVG heeft ervoor gezorgd dat wij nog eens extra goed naar het systeem zijn gaan kijken. Wij hebben hier verschillende veranderingen moeten doorvoeren die ten goede komen van de betrouwbaarheid. Wij kunnen nu elke verandering herleiden tot de persoon die het heeft doorgevoerd. Op deze manier kunnen wij knelpunten gelijk aanpakken.