Kunt u een uurtje online ondersteuning gebruiken? Direct afspraak maken

Nieuws

Home»Algemeen»Blog: Betrouwbaarheid organisatie

Blog: Betrouwbaarheid organisatie

In onze vorige blog hebben wij het voornamelijk gehad over de betrouwbaarheid van de planningssoftware als applicatie. Naast de applicatie vinden wij ook dat het bedrijf achter de applicatie moet zorgen voor soliditeit van het planningssysteem. In onze optiek kan namelijk elke handige ict’er een planningsysteem bouwen. Wij zien het niet als; u vraagt wij draaien, maar er komt meer bij kijken. Wij denken met u mee voor de best passende oplossing.

Mijnrooster kent haar oorsprong uit plan 8. Plan 8 is een consultancy & development bedrijf op het gebied van personeelsplanning. Wij hebben de transitie van een Excel planning naar een online planningsysteem van dichtbij meegemaakt. Wat ons vooral is opgevallen is dat het overgrote deel van de planningsystemen is gemaakt door techneuten. Vaak zien wij ook dat zij een planningsysteem ontwikkelen aan de hand van uw vraag. Mocht u eventuele aanpassingen of extra toevoegingen hebben in het systeem, dan gaat de teller lopen en krijgt u een extra factuur. Het gevolg een Ad hoc planningsysteem dat u veel geld kan kosten

Aanpak mijnrooster

Wij hebben ervaren dat het gegeven probleem over het algemeen niet het daadwerkelijke probleem is. Voor ons is het niet u vraagt wij draaien. In een gesprek laten wij verschillende onderwerpen de revue passeren. Wij kijken naar de volgende punten:

  • De huidige planning;
  • Het gevolg van een nieuwe planning;
  • De huidige bedrijfsregeling;
  • Zijn er regelingen/processen die vereenvoudig kunnen worden.

Via deze weg zorgen wij dat er zo min mogelijk aanpassingen Ad hoc gedaan worden.

Usability

Wij zijn constant bezig met usability van ons systeem. Onze overtuiging is dat als wij de planningssoftware gebruiksvriendelijker maken, het lastiger is om fouten te maken tijdens het plannen.

Wij zijn constant bezig met het maken van testplanningen, via deze weg ervaren wij hoe onze klanten plannen in mijnrooster. Zo lopen wij tegen punten aan waarvan wij vinden dat het makkelijker moet.