Kunt u een uurtje online ondersteuning gebruiken? Direct afspraak maken

Nieuws

Home»Algemeen»Efficiënt personeel inzetten

Efficiënt personeel inzetten

Wanneer u een planning maakt wilt u het personeel zo goed mogelijk inzetten. Maar dit is een ruim begrip omdat er meerdere factoren zijn om rekening mee te houden. Daarmee bedoelen we het zo efficiënt mogelijk inzetten van personeel. Dit is natuurlijk niet zomaar even gedaan. Hiervoor is veel werk nodig als het gaat om plannen.

Kosten en overzicht

Wanneer we kijken naar de efficiëntie in combinatie met het inzetten van personeel, komt altijd de vraag kijken: hoe kunnen we het personeel zo vaak mogelijk inzetten?

Bij deze vraag zijn verschillende factoren belangrijk, zo komen er altijd arbeidscontracten om de hoek kijken. Als planner wilt u iedereen zo vaak mogelijk inplannen, maar dit is natuurlijk niet afgesproken in het arbeidscontract.

Dus hoe kunnen we de planning verbeteren als het gaat om kosten in combinatie met efficiëntie. Dit punt gaat voornamelijk over kostenefficiëntie, maar er zijn nog meer vormen te benoemen. Zo is productiviteit ook erg belangrijk. Dit is helaas lastig te plannen. Wat wel kan worden meegenomen in een planning is het budget.

Budgetten

Efficiëntie in combinatie met de planning gaat vaak over overzicht. Het is erg belangrijk dat een planner overzicht heeft. Ook als het gaat om de efficiëntie van plannen is overzicht belangrijk. In mijnrooster is het daarom mogelijk om een budget in te stellen. Door dit budget kan er een planning worden gemaakt op basis van arbeidskosten. Zo wordt er gekeken of er genoeg budget is voor het personeel. Deze budgetten kunt u maandelijks of wekelijks instellen. Op die manier wordt het totale budget altijd in het achterhoofd gehouden.

Mijnrooster is er om de planner te ondersteunen in hun werk. Op onze website kunt u alle functionaliteiten van mijnrooster vinden.