Datacenter

Wij werken met servers in een data centrum in Straatsburg, Frankrijk. Dit data centrum heeft als primaire doel om energie-efficiënt te zijn, om zowel de milieu-impact als de bedrijfskosten te verminderen. Met de integratie van een unieke koeling in het datacenter, kan het energieverbruik zo laag worden gehouden. Hierdoor is dit datacentrum uitgeroepen tot het groenste datacenter in Europa.

Veiligheid

Het uitgebreide beveiligingsconcept van het data center zorgt ervoor dat alle gegevens beschermd zijn tegen diefstal of milieu schade. Het datacenter wordt 24/7 bewaakt door beveiligingspersoneel. Bovendien worden alle gevoelige gebieden gemonitord door camera’s en een modern toegangscontrolesysteem dat  alleen bevoegde personen het gebouw binnen laat.

Alle kritieke waarden in de serverruimtes zijn permanent bewaakt door de centrale gebouw-controlesystemen. Bovendien is een aspirerende rookmelder geïnstalleerd die zelfs de kleinste rookdeeltjes in de omgevingslucht detecteert.

Voor constante stroomvoorziening zijn er UPS-apparaten en spanningsregelaars evenals overtollige diesel generatoren met 2 x 26.000 liter dieseltanks beschikbaar. Op die manier wordt niet alleen hardware schade vermeden, maar ook constante data beschikbaarheid verzekerd.

Awards en certificaten

Dit datacentrum heeft bij de Datacenter Star Audit (DCSA) de hoogst mogelijke beoordeling van vijf sterren behaald. Dit onafhankelijke certificaat is de beste referentie voor de hoge betrouwbaarheid, beveiliging en energie-efficiëntie voor dit datacentrum.

TÜV Saarland (Duitse technische inspectie-instantie) heeft het datacentrum gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 27001. Deze norm definieert de eisen voor de oprichting, uitvoering, werking en monitoring van een gedocumenteerd managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). De felbegeerde TÜV-zegel ISO 27001 bevestigt het gebruik van een efficiënt beveiligingsbeheer om klantgegevens te beschermen. Dit betekent dat alle gegevens die op het datacentrum zijn opgeslagen, verwerkt en beschermd worden tegen ongeautoriseerd toegang of schade.

Benieuwd hoe uw personeelsplanning eruitziet in mijnrooster?

Ervaar zelf hoe plannen met mijnrooster uw organisatie beter en efficiënter maakt.