Deze overzichten wil je in personeelsplanning software

Goede personeelsplanningsoftware biedt de mogelijkheid overzichtelijk te werken. Maar welk overzicht er nodig is verschilt per functie/verantwoordelijkheid, taak en situatie. Daarbij biedt mijnrooster ook nog eens de mogelijkheid om eigen overzichten met een eigen vormgeving te maken. In het kort gezegd wil je planningsoftware gebruiken die jou overzicht biedt.

Mogelijkheden

Met mijnrooster kun je selecties maken voor iedere wens of eis. Met andere woorden: overzichten creëren die steeds voldoen aan de specifieke gebruiker. Een medewerker vindt zijn overzicht meestal in de app en een planner wil overzichten zien per afdeling en dan van een langere termijn dan een dag of week. Een ander zoekt juist urenregistraties en overzichten van aanwezigheid of juist afwezigheid zoals ziekte en vakanties.

De overzichten in mijnrooster zijn ook zeer praktisch; zo kun je bedrijfsonderdelen een kleur geven, op personen selecteren, of juist op kwalificatie. Je kunt de planning overzichtelijk weergeven per dag, week, maand of een eigen datumbereik opgeven. 

Hoe ziet dat eruit?

We kunnen beschrijven welke mogelijkheden er allemaal zijn, maar we kunnen ook met een aantal voorbeelden een indruk geven. Zoals eerder gezegd, mijnrooster is sterk in het creëren van overzichten voor tal van wensen en eisen, we kunnen hier slechts enkele voorbeelden tonen.

Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Plandashboard:


Overzicht van het verschil tussen te bezetten diensten/taken en de werkelijke geplande bezetting.

Overzicht uren en standen:

Een overzicht van standen per persoon, per week, maand of jaar, van de gebruikte selectie of cumulatief vanaf 1 januari van het kalenderjaar. Of juist een overzicht van het geplande budget personeelskosten versus de geplande kosten.

Overzicht openstaande diensten:

Diensten die nog bezet dienen te worden. Deze diensten ontstaan door vrijgekomen diensten, afwezigheid zoals vakantie, ziekte of onderbezetting van geplande taken of diensten. Dit overzicht is tevens per maand weer te geven.

Overzicht selectiemogelijkheden:

Selecties om de gewenste overzichten zelf te kiezen:  per persoon of personen, bedrijfsonderdelen, eerder (persoonlijk) gekozen labels met terugkerende gelijke selecties. Het is tevens mogelijk om onderdelen van de planning te groeperen zoals per functiegroep en kwalificatie.

Geplande uren vs. contracturen

Een overzicht of vergelijking van contracturen versus geplande uren zorgt voor een nauwkeurige inzet van personen. Een overzicht van deze uren per week of tot eind kalenderjaar geeft flexibiliteit van de inzet van de jaaruren.

Scenario planning:

Een op te vragen overzicht van de mogelijkheden om openstaande diensten versus beschikbare personen met de juiste kwalificatie te zien is dé stap voor de planner om deze per periode te raadplegen en de planning volledig te maken.

Meer weten over de overzichten in mijnrooster?

Wil je weten of jij de perfecte overzichten kunt genereren met mijnrooster? Neem dan contact met ons op!

 
 

Personeelsplanning software vergelijken?

Bekijk in onze video welke belangrijke vragen u moet stellen en download de vragen voor eigen gebruik.

Onze laatste berichten