Nieuwe personeelsplanning software? Dit moet het kunnen:

Op zoek naar (nieuwe) personeelsplanning software? De volgende functionaliteiten en kenmerken zijn belangrijk en mogen niet ontbreken in professionele planningssoftware. Lees in onderstaand artikel waarop u moet letten of bekijk onze video:

Kijk niet alleen naar functionaliteit

Professionele personeelsplanningssoftware kenmerkt door functionaliteit waar je iets aan hebt. Dat maakt het werk makkelijker en sneller. Maar gemak zit hem niet alleen in de software zelf, gemak is ook belangrijk bij de implementatie van de software, de aanwezigheid van een kenniscentrum, een goede Nederlandse helpdesk en servicegerichte adviseurs. Check deze zaken dus ook, naast wat de software allemaal kan.

Functionaliteit

De volgende functionaliteit wordt doorgaans door personeelsplanners regelmatig of dagelijks gebruikt.

 • Een planning kunnen maken met personen met de juiste kwalificaties en vergelijken met de benodigde bezetting
 • Het plannen van externen
 • Een automatische ArbeidstijdenWet-controle
 • Een koppeling met uw HR admin en loonpakket
 • CAO’s kunnen hanteren en berekenen
 • Medewerkers invloed op de planning laten uitoefenen

Overzichten en rapporten

Goede personeelsplanningssoftware geeft overzicht. Een planner wil weten hoe de bezetting er de komende maanden of periode uit ziet. Het is hiervoor wel nodig om de beschikbaarheidsinformatie van de mensen en de huidige en geplande werkvoorraad in de applicatie bij te houden. Verder zijn belangrijke overzichten bijvoorbeeld:

 • Welke diensten moeten worden gevuld?
 • Wat is de minimale bezetting?
 • Welke medewerkers zijn beschikbaar?
 • Wie hebben een vast dienstverband en wie zijn flexibel inzetbaar?
 • Wat zijn de kwalificaties

Abonnementsvormen

In veel gevallen is betalen naar gebruik een eerlijke abonnementsvorm. Net zoals sommige pakketten een prijs rekenen per loonstrook, zou personeelsplanningsoftware een zelfde prijsstructuur moeten hebben. Let er dus op dat u alleen betaalt voor actieve personeelsleden. In sommige gevallen is het weer prettiger om één vast tarief per jaar te hebben, dus in flexibiliteit in prijsafspraken belangrijk.

Appie?

Het is bijna een open deur, maar zekerheid voor alles. Kijk of de software een goede app heeft. Personeelsleden moeten snel de juiste planning kunnen inzien en dat gaat nu eenmaal heel goed met een app. Daarbij is het fijn als men vakantie-aanvragen kan doen, onderling diensten ruilen en ziekte-meldingen doen.

Meten is weten

Is de output die de software biedt accuraat en bruikbaar? Om deze vraag te kunnen beantwoorden kunt u het beste afspreken om een bepaalde proefperiode af te spreken van bijvoorbeeld een paar maanden.

Probeer mijnrooster

Mijnrooster voldoet aan alle bovengenoemde functionaliteit en kwaliteitskenmerken. Wilt u mijnrooster eens proberen? Neem dan contact met ons op.

Personeelsplanning software vergelijken?

Bekijk in onze video welke belangrijke vragen u moet stellen en download de vragen voor eigen gebruik.

Onze laatste berichten