ERS Railways is een private spoorwegonderneming die tot de grootste transporteurs van containers in Europa behoort. Vanuit de belangrijkste zeehavens uit Noord-Europa vervoert dit bedrijf containers over land naar de eindbestemming. ERS Railways heeft diensten in Zweden, Polen, Hongarije en Duitsland. De treinen van en naar Nederland worden met eigen machinisten gereden. In de andere landen begeleiden lokale werknemers het transport en worden lokale spoorwegmaatschappijen ingezet.

Klantvraag

In Nederland gebruikte ERS Railways een sterk verouderd roosterprogramma, en was daarom op zoek naar een gebruiksvriendelijk systeem dat het inroosteren van de werknemers zou vergemakkelijken. Wensen: het eenvoudig doorvoeren van wijzigingen zonder dat het veel tijd of werk kost, internationaal te gebruiken, en het online beschikbaar zijn van de applicatie.

“Het is een roostersysteem dat is opgesteld door een bedrijf dat verstand heeft van roosters.”
Huib Sacré
Manager human resources Europe van ERS Railways

Aanpak

Vanuit de eigen klantvraag heeft ERS Railways naar een aantal programma’s gekeken. Uiteraard waren prijzen en contractvoorwaarden een belangrijk aspect bij de selectie, waarbij pLAN8 goed naar voren kwam. Na enkele gesprekken heeft pLAN8 een implementatieplan in fases voorgesteld aan ERS Railways. Ook heeft pLAN8 ERS Railways bijgestaan bij het ontwikkelen van een nieuw rooster en geadviseerd over de cao-regels die daarbij horen. In samenwerking met ERS Railways heeft pLAN8 een roostersystematiek aangebracht waarbij, zodra in Duitsland ingelogd wordt, de bestaande pagina’s in het Duits worden weergegeven.

Na het vaststellen van de diverse benodigde regels voor het roosteren, zijn er regels aangebracht in de programmatuur. Vervolgens is het systeem getest waarna een maand proefgedraaid is, voordat mijnrooster definitief geïmplementeerd is.

Resultaat

ERS Railways ervaart het als groot voordeel dat mijnrooster webbased is. De machinisten hebben vanuit huis al toegang tot het systeem. Ze hoeven niet meer te bellen naar kantoor. Een bijkomend positief punt is volgens het bedrijf dat gegevens via e-mail of sms door te zetten zijn naar controllers. De planning van de vrije dagen kan ook mijnrooster opgenomen worden.

Benieuwd hoe uw personeelsplanning eruitziet in mijnrooster?

Ervaar zelf hoe plannen met mijnrooster uw organisatie beter en efficiënter maakt.