Inklokken met één vinger

Altijd bij de hand; je vinger om in te klokken voor de werkdag. Houtop Professional Food gebruikt sinds 2019 de fingerprintreader voor tijdregistratie van mijnrooster. Praktisch en gebruiksvriendelijk — precies waar Houtop naar zocht.

Houtop is een professionele belegger van alle soorten kwaliteitsbrood. ‘We leveren aan congrescentra, universiteiten, ziekenhuizen, airliners, enzovoorts’, vertelt managementassistent Joyce Buunk. In sommige periodes werkt het bedrijf met twee tot drie ploegendiensten; allemaal met verschillende start- en eindtijden en op diverse momenten toeslaguren.

Overzichtelijk

Joyce: ‘We zochten een gebruiksvriendelijker tijdsregistratiesysteem omdat we de verschillende diensten en uren goed moeten kunnen registreren. Ons oude systeem was te complex en bevatte te veel details voor het gebruik voor ons bedrijf. mijnrooster.nl is heel overzichtelijk. Je ziet precies welke medewerkers er zijn, de roosters die erbij horen en je kunt makkelijk maandoverzichten terughalen’.

Alles krijgt Joyce onder ogen, en dat geeft haar het gevoel van controle. ‘De medewerkers zijn gekoppeld aan hun rooster, maar de praktijk is vaak anders. Bij de tijdregistratiemodus zie je de uren die ze daadwerkelijk gewerkt hebben. Daarnaast vind ik het ideaal dat je overal waar je bent kunt inloggen — helemaal nu met het thuiswerken.’

"Vanaf begin dat we ermee zijn gaan werken loopt het als een trein"
Joyce Buunk
Managementassistent Houtop

Vertrouwen

Ook voor de medewerkers werkt het systeem prettig. ‘We wilden ze iets bieden wat voor hen ook fijn is en vertrouwen wekt.’ Werknemers gebruiken de fingerscan of code die ze hebben om in te klokken en bij het weggaan melden ze zich op dezelfde wijze af. Zo bestaan er nooit misverstanden over de gewerkte uren.

Support van mijnrooster heeft ze nog niet nodig gehad. ‘Vanaf begin dat we ermee zijn gaan werken loopt het als een trein. We gebruiken het programma nog niet volledig, dat is eigenlijk jammer. Daar wil ik me in de toekomst in gaan verdiepen.’

Benieuwd hoe uw personeelsplanning eruitziet in mijnrooster?

Ervaar zelf hoe plannen met mijnrooster uw organisatie beter en efficiënter maakt.